onsdag den 5. februar 2014

Seje gruppen - AT idéer

To AT idéer

a) Hvordan kan man lave sund, billig, og varm frokost, i en skolekantine hvor der er mangel på forbrug fra elevernes side?

Innovativ AT

Formålet er at undersøge problematikken med sund kost i skolekantiner vs. efterspørgsel fra eleverne., med henblik på at frembringe et innovativt løsningsforslag. Her kan der f.eks. overvejes en kantine app til bestilling af mad om morgenen, mad der kan fryses, osv. Der arbejdes med et lokalt problem, men sagen kan perspektiveres til mere globale sager.

Fag:
Samfundsfag eller erhvervsøkonomi kan bruges, med inddragelse af økonomiske teorier om udbrud/efterspørgsel/priser/branding osv.
Biologi kan inddrages, med fokus på emner som blodsukker kontra koncentrationsevne, energifordeling i maden, tidligere undersøgelser og resultater om skolekantiner etc.

Man kan også vælge dette AT emne, uden at gøre det til en innovativ AT. Her kan problemstillingen med usund mad i kantiner, koncentrationsevne hos elever, osv. inddrages.

Okay to idéer alligevel

b) Hvorfor lever atleter under så hårde kostplaner, hvis de samtidig har brug for kosttilskud/supplementer? Hvad er bivirkningerne ved sådanne supplementer, og er nogle mere ildeset end andre?

Dette er almindelig AT

Biologi kan bruges til at diskutere kosttilskud/træningssupplementer (fordele, bivirkninger, lovlighed, osv.), samt beskrive atleternes kost, og deres betydning for kroppen.
Enten idræt, engelsk, dansk kan inddrages som andet fag. Overvejelserne er noget med at bruge teorier som f.eks. labans bevægelsesteori som analysemetode, eller bruge danske eller engelske tekster om atletikeres psyke/tanker/mål/andet. Dette emne har mulighed for at blive betragtet fra mange forskellige vinkler, alt efter hvad man interesserer sig for (krop/psyke/livskvalitet/biologiske faktorer/medikamenter)  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar